Informatie onderzoek

Informatie onderzoek

Algemeen

De RESTERN studie staat voor het REduceren van STEroïden (=prednison) bij een Recidief Nefrotisch syndroom.

De behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat uit een prednisonkuur van 12 weken, waarmee de meeste kinderen herstellen. Helaas komt de ziekte bij 80% terug en bij 50% zelfs regelmatig. Ook dan bestaat de behandeling uit prednison. Om de nadelen van prednison te verkleinen, gaan we kijken of de duur van de prednisonkuur bij een recidief verkort kan worden.

De studie bestaat uit 3 onderdelen. Klik op onderstaande onderdelen voor meer informatie:
landelijke-studieDeelproject-1Deelproject 2

Meedoen?

Kinderen vanuit alle ziekenhuizen in Nederland kunnen meedoen aan de studie. Het is niet nodig om naar het Radboudumc te komen. Hebben u en uw kind interesse om mee te doen met deze studie? Of heeft u aanvullende vragen of opmerkingen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier op de website (www.restern.nl) of via restern.kg@radboudumc.nl of door direct te bellen met Anne Schijvens, arts-onderzoeker RESTERN studie 06- 30 22 39 05. Het is ook mogelijk om uw kind al aan te melden als er op dat moment geen sprake is van een recidief.

Patiëntinformatiefolder

Klik op onderstaande link om de patiëntinformatiefolder te downloaden. In de folder staat onder andere beschreven wat de studie inhoudt, wanneer je (of uw kind) mee kan doen aan de studie, hoe de studie in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen van de studie zijn. Er zijn twee versies beschikbaar, één speciaal voor kinderen > 12 jaar en één voor ouders. In deze folder staan ook de ‘informed consent’- formulieren, deze worden gebruikt om toestemming te geven om deel te nemen aan de studie.

RESTERN PIF en IC ouders:

RESTERN PIF en IC kinderen 12-18 jaar:

Klik op onderstaande link om de folder Medisch-wetenschappelijk onderzoek te downloaden. Dit is een folder van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierin staat algemene informatie over het meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek.

Folder Medisch-wetenschappelijk onderzoek minVWS: download brochure

Neem contact op

Als u een vraag of een opmerking heeft, horen we het graag. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het verwijzen van patiënten willen wij u vragen contact op te nemen middels het verwijzers-telefoonnummer.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.