Arts en studieteam

Arts en studieteam

Wie zijn wij?

De RESTERN studie is een studie naar de behandeling van het nefrotisch syndroom bij kinderen. Er zijn verschillende personen betrokken bij de RESTERN studie.

Prof. dr Michiel Schreuder.

Ik ben Michiel Schreuder, kinderarts-kindernefroloog in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis. Al tijdens mijn studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam ben ik betrokken geraakt bij onderzoek naar het nefrotisch syndroom en de dagelijkse praktijk van de behandeling. In het VUmc ben ik opgeleid tot kinderarts en ben ik gepromoveerd in 2006 op verstoring van de nieraanleg. Mijn opleiding tot kindernefroloog heb ik via Rotterdam en Londen afgerond in Nijmegen, waar ik inmiddels al diverse jaren met veel plezier werk.

Maar de kinderen met nefrotisch syndroom hebben me nooit losgelaten. In combinatie met mijn andere onderzoeken om behandeling van kinderen met nierziekten te optimaliseren hebben we de RESTERN studie opgezet: een kans om (eindelijk) tot minder prednison te kunnen komen, en hopelijk ook meer over het nefrotisch syndroom te weten te komen.

Anne Schijvens

Mijn naam is Anne Schijvens. In september 2016 ben ik gestart als arts-onderzoeker van de RESTERN-studie. Al tijdens mijn studie geneeskunde kwam ik in aanraking met het nefrotisch syndroom bij kinderen. Zowel de ziekte als de vaak intensieve behandeling en de impact op kinderen en hun ouders hebben veel indruk op me gemaakt. De combinatie van het nefrotisch syndroom en het wetenschappelijke aspect van de geneeskunde binnen de RESTERN-studie maken dat ik me de afgelopen jaren met veel plezier heb bezig gehouden met dit onderzoek. Per 1 maart 2021 ben ik gestart met de opleiding tot revalidatiearts en daardoor niet meer actief betrokken bij de studie. Onze research coördinatoren Mariëtte Las en Nicole Keijzers hebben het stokje van mij overgenomen en staan klaar voor al jullie vragen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of via restern.kg@radboudumc.nl. Of neem direct contact door te bellen naar 06-30223905.

Mariëtte Las en Nicole Keijzers- Gerrits

Mariëtte Las

Mariëtte Las

Wij zijn Mariëtte Las en Nicole Keijzers – Gerrits. Beide zijn wij werkzaam als researchcoördinator voor het Amalia kinderziekenhuis. Allebei opgeleid tot kinderverpleegkundigen in ons kinderziekenhuis en daarna aan de slag gegaan binnen de research.

Sinds het vertrek van Anne Schijvens als onderzoeker bij de studie hebben wij de coördinatie  van de studie van haar overgenomen. Met veel plezier werken wij mee aan de deze studie om de behandeling van kinderen met het nefrotisch syndroom te verbeteren.

Wanneer u contact opneemt via de mail  restern.kg@radboudumc.nl of  studietelefoon 06-30223905 beantwoorden wij graag uw vragen.

Nicole Keijzers- Gerrits

Nicole Keijzers- Gerrits

 

Naast de artsen en onderzoekers uit het Radboudumc, zijn er vanuit verschillende ziekenhuizen artsen betrokken.

Voor alle vragen, opmerkingen of suggesties kunt u contact opnemen via het contactformulier of kunt u een mail sturen naar restern.kg@radboudumc.nl.

Neem contact op

Als u een vraag of een opmerking heeft, horen we het graag. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het verwijzen van patiënten willen wij u vragen contact op te nemen middels het verwijzers-telefoonnummer.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.