Links

Links

Algemene links

Hieronder vindt u een overzicht van nuttige links. U kunt klikken op de logo’s om de website te bezoeken.

Interview met Hoogleraar kindernefrologie Michiel Schreuder

Hoogleraar kindernefrologie Michiel Schreuder van het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis is gespecialiseerd in het nefrotisch syndroom. Kinderen met deze aandoening worden vaak langdurig behandeld met zware medicijnen. Om te kunnen voorspellen hoe de ziekte zich per kind ontwikkelt, is veel onderzoek nodig.

Lees verder

Brochure voor kinderen

Klik op onderstaande link om een brochure te downloaden die speciaal voor kinderen is bedoeld. Deze brochure is geschreven voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 8 tot 12 jaar die lijden aan een nefrotisch syndroom. In deze brochure vertelt de 9-jarige Thomas over zijn ervaringen met deze aandoening. Aan de hand hiervan wordt ingegaan op de medische en sociaal-maatschappelijke aspecten van het nefrotisch syndroom. Als de brochure door de kinderen zelf gelezen moet worden, is het pittige kost. Als het leesniveau AVI 9 nog niet is bereikt, is de brochure heel geschikt om te worden voorgelezen.

Thomas en het nefrotisch syndroom: download brochure

Informatie nefrotisch syndroom

Op de website van de Nierpatiënten Vereniging Nederland staat veel algemene informatie over het nefrotisch syndroom.

Klik hier voor de website

Huisartsenfolder nefrotisch syndroom

Klik op onderstaande link om de Huisartsenfolder nefrotisch syndroom te downloaden
Huisartsenfolder nefrotisch syndroom : download folder

Zorgstandaard nefrotisch syndroom

De Zorgstandaard nefrotisch syndroom is gemaakt door de Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) in opdracht van de NVN. Klik hieronder om de Zorgstandaard te bekijken.

Zorgstandaard nefrotisch syndroom: bekijk de Zorgstandaard

Neem contact op

Als u een vraag of een opmerking heeft, horen we het graag. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het verwijzen van patiënten willen wij u vragen contact op te nemen middels het verwijzers-telefoonnummer.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.