Arts en onderzoeker

Slider

Arts en onderzoeker

Wie zijn wij?

De RESTERN studie is een studie naar de behandeling van het nefrotisch syndroom bij kinderen. Er zijn verschillende personen betrokken bij de RESTERN studie.

Anne Schijvens

Mijn naam is Anne Schijvens. In september 2016 ben ik gestart als arts-onderzoeker van de RESTERN-studie. Al tijdens mijn studie geneeskunde kwam ik in aanraking met het nefrotisch syndroom bij kinderen. Zowel de ziekte als de vaak intensieve behandeling en de impact op kinderen en hun ouders hebben veel indruk op me gemaakt. De combinatie van het nefrotisch syndroom en het wetenschappelijke aspect van de geneeskunde binnen de RESTERN-studie maken dat ik vol enthousiasme deze uitdaging aan ga. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën, opmerkingen en suggesties. Aarzel vooral niet om contact met me op te nemen via het contactformulier of via restern.kg@radboudumc.nl. Of neem direct contact door te bellen naar 06-30223905.

dr. Michiel Schreuder

Ik ben Michiel Schreuder, kinderarts-kindernefroloog in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis. Al tijdens mijn studie Geneeskunde aan de VU in Amsterdam ben ik betrokken geraakt bij onderzoek naar het nefrotisch syndroom en de dagelijkse praktijk van de behandeling. In het VUmc ben ik opgeleid tot kinderarts en ben ik gepromoveerd in 2006 op verstoring van de nieraanleg. Mijn opleiding tot kindernefroloog heb ik via Rotterdam en Londen afgerond in Nijmegen, waar ik inmiddels al diverse jaren met veel plezier werk.

Maar de kinderen met nefrotisch syndroom hebben me nooit losgelaten. In combinatie met mijn andere onderzoeken om behandeling van kinderen met nierziekten te optimaliseren hebben we de RESTERN studie opgezet: een kans om (eindelijk) tot minder prednison te kunnen komen, en hopelijk ook meer over het nefrotisch syndroom te weten te komen.

Naast de artsen en onderzoekers uit het Radboudumc, zijn er vanuit verschillende ziekenhuizen artsen betrokken.

Voor alle vragen, opmerkingen of suggesties kunt u contact opnemen via het contactformulier of kunt u een mail sturen naar restern.kg@radboudumc.nl.

Neem contact op

Als u een vraag of een opmerking heeft, horen we het graag. Hiervoor kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het verwijzen van patiënten willen wij u vragen contact op te nemen middels het verwijzers-telefoonnummer.

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.